Yhteystiedot

Villa Roosa

0400 757607

posti(at)villaroosa.fi

Share |

MEDIA

VILLA ROOSA - vanha huopatossutehdas
ORIMATTILA

TIEDOTE

MAAILMA ON TOINEN | Nykytaiteen kesänäyttely 2017

17.6. - 13.8.

Villa Roosan viimeinen kesänäyttely.

Orimattilan vanhalla huopatossutehtaalla voi vielä tänä kesänä nähdä tasokasta kotimaista nykytaidetta. Järjestyksessään 10. nykytaiteen kesänäyttely on nimeltään ”Maailma on toinen” ja sen teemana on muutos. Näyttely avautuu lauantaina 17.6. klo 11.

Eerika Malkin kuratoima näyttely esittelee jälleen monipuolisesti eri taidemuotoja. Mukana on ensimmäistä kertaa myös kirjallisuuden edustaja, Finlandia -palkittu kirjailija Olli Jalonen, näyttelyyn valmistuvalla tekstiteoksella.

Maailma on toinen -teemanäyttelyn teokset kertovat kasvamisesta sekä ennakoimattomista, yllättävistä tapahtumista tai ne kuvaavat katoamista ja muodonmuutosta. Tarinallisuus on monissa teoksissa vahvasti esillä. Ajan kulumista, ympäristön ja olosuhteiden muuttumista käsittelevä kuvataide, installaatiot sekä erilaiset mediataideteokset johdattavat katsojan pohtimaan myös omia henkilökohtaisia muistojaan.

Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat: Olli Jalonen, Henna Jula, Jouko Korkeasaari, Metaria-ryhmä, Hanneriina Moisseinen, Hanna Oinonen, Paula Ollikainen, Tuukka Peltonen, Eeva Peura, Peppi Reenkola, Heli Ryhänen, Ville Räty, Jukka Silokunnas, Santeri Tuori ja Salla Vapaavuori.

Kesänäyttely 2017 päättää Villa Roosan kaikkiaan 24-vuotisen näyttelytoiminnan. Rakennus siirtyy uuden omistajan haltuun syksyllä.

Kesästä 2018 alkaen Villa Roosan kuraattori Eerika Malkki ja tuottaja Jari Granholm vastaavat Taidekeskus Purnun kesänäyttelytoiminnasta yhteistyössä Aimo Tukiaisen Purnun säätiön kanssa.

Tiedustelut:
Jari Granholm, tuottaja / puh. 0400 757 607
Eerika Malkki, kuraattori / puh. 040 567 3390


LEHDISTÖKUVAT

Huom! www.villaroosa.fi -sivuilta ladattujen kuvien käyttöoikeus on rajattu koskemaan vain Villa Roosan kesänäyttelyistä tai Villa Roosan toiminnasta kertoviin julkaisuihin/asiayhteyksiin. Muu käyttö on luvanvaraista. Taiteilijan nimi on aina mainittava kuvan julkaisun yhteydessä. Tiedustelut posti(at)villaroosa.fi.

villa_roosa_-_vanha_huopatossutehdas.jpgLataa tästä kuva: Villa Roosa - vanha huopatossutehdas, Orimattila. Kuva Villa Roosa