Share |

Päivi Hirsiaho

Volvo 70, 2011
animaatio, kesto 2:57

Volvo 70 kertoo tarinan eräästä naisesta, eräästä miehestä, sekä Volvon kauhakuormaajasta. Mitä tapahtuu eräällä keskisuomalaisella tanssilavalla yöttömänä juhannusyönä?
Tarina pohjautuu löyhästi tositapahtumiin.

You're lost little girl, 2015
animaatio, kesto 7:38
”Animaatioelokuva You’re lost little girl käsittelee omia lapsuudenmuistojani, sekä joitain tosiasioita elämästä yleensä. Elokuva sekoittaa keskenään sadun ja todellisuuden, uuden ja vanhan, ilon ja melankolian, sekä lapsuuden ja aikuisuuden.
Animaatioelokuvassa kahdeksan oven takana on kahdeksan mahdollisuutta. Yksi ovi on lukossa. Ovien takana on asioita, joilla kaikilla on jonkinlainen suhde omaan elämääni; osa asioista on suoraan lapsuudestani, ja osa asioista on aikuisuudesta. Suurin osa asioista on mielikuvituksella hieman vääristettyjä, liioiteltuja, ja osa on täysin holtittomia.
Animaation päähenkilö on toteutettu omista lapsuudenvalokuvistani. Minulla on lapsuudenvalokuvissa yleensä aina juhlavaatteet, ja polkkatukka millilleen kammattuna. Valokuvat minusta ovat melkein kaikki joistain juhlista, tai kesälomamatkoilta. Näytän valokuvissa kuin animaatiohahmolta.
Tärkeintä ei ole toteuttaa lapsuudenmuistojani realistisesti juuri niin kuin ne tapahtuivat, koska enhän edes muista niitä tarkkaan. Muistoni ovat vääristyneet ajan myötä, muuttuneet nostalgisiksi. Tärkeintä on saada lapsuuden haaveet ja mielikuvitus eläväksi kuvaksi. Koen vieläkin olevani aika lapsenmielinen, oikeastaan se sama tyttö joka on niissä lapsuudenvalokuvissa.

paivihirsiahovolvo70.jpg