Share |

Jouna Karsi

Jouna Karsin teokset ovat pääosin moninaisin materiaalein toteutettuja maisemallisia veistoksia. Teoksia yhdistää vahva tunnelma ja merkillinen aura. Silmiinpistävin yhteneväisyys on teosten miniatyyrimäinen mittakaava ja figuurin poissaolo. Ihmisen läsnäolo on aistittavissa, mutta ketään ei ole näkyvillä. Teoksia yhdistää myös tietynlainen aikakäsitys: ne ovat kuin hyvin pitkällä valotusajalla otettuja maisemakuvia, joihin nopealiikkeistä ihmistä ei ole saatu ikuistettua.
Kuvissa esiintyy maiseman lisäksi ihmisen tekemät rakennelmat ja niihin pinttyneet tunnelmat. Ihmisten poissaolo antaa katsojan mielikuvitukselle runsaasti tilaa. Karsin maisemissa on hyvin paljon tuttuja piirteitä ympäristöstämme, ja ensisilmäyksellä vaikuttaakin, että ne kuvaavat omaa maailmaamme. Hetken katsottuaan kuitenkin huomaa, että ne elävät omaa elämäänsä jossain rinnakkaisessa maailmassa, ja mitä kauemmin niitä katsoo, sitä vieraammilta ne tuntuvat.
“Teen hiljaisia teoksia, jotka tulevat minulle välähdyksenomaisina kuvina. En juuri mieti katsojaa kuvaa tehdessäni, mutta pyrin tekemään teoksia, jotka ovat tulkinnoille avoimia. Välillä koen itsekin olevani tulkitsijan roolissa. Uskon, että rehellinen kuva on mielenkiintoinen.“

jounakarsipolkunet.jpg

Jouna Karsi: Polku